כדי להבין את הנושא של סימון חריגה באחוזים, אנא קראו תחילה את ההסבר על השוואת מחירים יחסית למינימום/ממוצע או הצעה אחרת.
כל עוד אנחנו עורכים השוואת מחירים רגילה, ולא בוחרים באפשרות של השוואת מחירים יחסית לעוגן כלשהו, האפשרות של “סימון חריגה באחוזים” לא תהיה זמינה:
האפשרות של “סימון חריגה ב %” הופכת להיות זמינה, כאשר אנחנו בוחרים לערוך השוואת מחירים יחסית לממוצע, יחסית למינימום, יחסית לאומדן או יחסית להצעה כלשהי של קבלן:
כאשר אנחנו מסמנים את האפשרות “סימון חריגה ב %” – יופיע הסימון <> בכל הצעה שחרגה מהעוגן באחוז שקבענו.
למשל, הגדרנו השוואת מחירים יחסית למינימום, ובנוסף הגדרנו “סימון חריגה ב % 5 “.
נניח שמחיר המינימום בסעיף מסוים הוא 100, ובהצעה של הקבלן דני המחיר בסעיף הוא 106. במצב כזה נראה את הסימן <> לצד המחיר 106 בהצעה של דני, כי המחיר שדני נתן חרג ביותר מ-5 אחוז ממחיר המינימום שיחסית אליו אנחנו משווים.
הנה דוגמה נוספת: אני קובע בהגדרות של הדוח, שאני רוצה לערוך את השוואת המחירים יחסית לאומדן, ובנוסף מגדיר שאני רוצה לראות סימון חריגה בכל הצעה שחורגת ביותר מ-5% מהאומדן:
הדוח ייראה כך:
ניתן לראות בדוח שבסעיף 01.1.020, לצד המחיר 106 בהצעה של הקבלן דני, מופיע סימון החריגה <> כיוון שהמחיר 106 חורג ביותר מ-5% מהמחיר 100 שהוא המחיר של הסעיף באומדן.
בסעיף 01.1.040, לצד המחיר 107 בהצעה של הקבלן מיכאל, גם שם מופיע סימון החריגה <> כיוון שהמחיר 107 חורג ביותר מ-5% מהמחיר 100 שהוא המחיר של הסעיף באומדן.
שימו לב: בסעיף 01.1.040 בהצעה של דני, לא מופיע סימון החריגה לצד המחיר 109, וזאת מכיוון שאין די מקום להציג בתא גם את סימון החריגה. בתא מוצגת החריגה באחוזים, ומוצג הסימון שהמחיר 109 הוא מחיר המקסימום בסעיף הזה מבין כל ההצעות, אך לא מוצג הסימון <> מפאת העדר מקום.